pátek 4. listopadu 2011

Stop, look, listen.

Zasedám konečně k blogu, asi po týdnu, co už se k tomu chystám. Čas je poslední dobou neúprosný. Buď jsem v práci nebo ve škole a vracím se domů, když už je tma. 
Dneska mám konečně po delší době volný celý den. Mohla jsem se trochu flákat, zase jednou něco upéct a taky hejbnout s věcma do školy. Nakonec není tak hrozný všechny ty práce psát - horší je dokopat se k tomu a najít na to čas:-). 

Škola. Škola. Škola. Přísahám, že od střední jsem školou takhle asi nežila. Chodím na všechny přednášky, tam kde je to potřeba si dělám vlastní zápisky, úkoly se snažím dělat aspoň s malým předstihem. Na skřínce mi dokonce leží všechna literatura, kterou musím načíst (např. Křesťanství a lidská práva nebo Od narození do smrti - etické problémy v lékařství). Při cestě do školy mám sice občas zaječí úmysly, ale docházka je hold docházka a většinou se tam vlastně i trochu těším. 


V týdnu na mě doma vybafli s tím, že je tu už trošku těsno, jestli neuvažuju s K. o podnájmu. Hodně nečekané, trošku překvapující. Mě tu jako nechtějí??? No nic no. Samozřejmě často sama uvažuju o tom, že by bylo příjemnější bydlet ve svém. Jenže nejsou peníze a ač jsem nad tím teď přemýšlela, vůbec se nechci vzdávat své skoro nevýdělečné práce v Rytmusu :-/. Začarovanej kruh no. Stejně, když jsem pak nad tím přemýšlela, tak to pro mě bude hroznej boj se stěhovat a zvykat si někde jinde, protože já jsem v těhle věcech blázen. Takže trošku oddálení mi moc nevadí :-).

Jak už jsem avizovala nahoře, pekla jsem dneska. Pekla jsem koláč - apple pie (oldfashion podle receptu). Dostala jsem totiž tašku jablek z chaty a jablečný koláče já ráda. Recept najdete tady - pokud byste koláč pekli a nepekli ho z kyselejších Granny Smith, tak cukru dávejte mnohem míň. S těstem to vypadalo ze začátku docela divně, ale nakonec to vyšlo a je moc dobrej!


Přehoupl se nám taky další měsíc a venku je krásně barevně. Dneska jsem venku koukala, jak už je skoro opadaný listí na některých stromech a říkala jsem si, že zima je fakt za rohem:-). Příští týden (vlastně už za pár dní) mám promoci a dostanu konečně ten vytouženej diplom! Je listopad, takže frčej dýně. V Lidlu prodávali dýně kompotovaný (zkrátka na kostky už v nálevu), tak jsem si je koupila a bude letos zase nějakej pumpkin pie. Máte rádi dýňovou polévku? Mě se to na fotkách vždycky líbí, ale nevim proč, nějak se jí bojim. Ale všichni si to chválej, tak nevim. 



Vánoční dárky ještě nekupuju (i když bych chtěla, jen nejsem schopná se k tomu odhodlat a najít něco dobrýho). Těšim se až poprvé vytáhnu palčáky. Dopis Ježíškovi už jsem poslala. Koukala jsem zase na Dawsons Creek (první dva díly :-D). Vytvářím si nové kamarády. Začala jsem zase tak nějak psát do kroniky. Užívám si podzim. 

2 komentářů :

  1. Dawson's Creek, moje řeč!!! :) A kdy dáme kafčo? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem tomu zase úplně propadla, mám na dvd všechny díly:-). Až budeš v Praze, tak se musíme nějak domluvit;-)

    OdpovědětVymazat