středa 8. srpna 2012

The air that I breathe.

(* rozepsáno ve čtvrtek 2. 8. a dopsáno dnes 8. 8.)
Dneska jsem v práci přesně měsíc. Zvykla jsem si na ranní vstávání (i o víkendu už vstávám brzo, i když si celý týden říkám, jak si přispím). Zvykla jsem si, že tam prostě každý den fakt musím jít. Krizové dny byly jen dva - někdy druhý týden a od té doby vstávám spíše s úsměvem. Mám svůj stůl - se svými věcmi, svůj počítač a vlastní klíče. Na druhý pokus jsem si zaběhla i diář a je ze mě zkrátka pracující žena.
Jediné, co mě stále trochu (dost) štve je, že nemám žádné volno, žádné prázdniny. Nejedu nikam na týden, nejedu k moři, do hor, na vodu. Na konci srpna si snad vezmu dva dny dovolené na prodloužený víkend na chatě a na stole mi leží lístky na Okoř. O víkendech se snažíme nějak normálně žít a trochu si užívat, což se nám daří. Tenhle víkend je asi první, který je plánovaný klidově, protože K. jde do práce a já musím hnout se seminárkou, která mi tu leží už moc dlouho.

Se seminárkou jsem nakonec opravdu trochu hnula a neděli jsme strávili ve Žlutých lázních na sluníčku s drinkem a nohama v písku.

Začal další pracovní týden a taky týden, kdy mě čeká první výplata (a doufejme taky nějaké ty nákupy!).

Objednala jsem si na slevomatu další voucher na vyvolání fotek (tentokrát na fotky, co použiju do svého smash scrapbooku) a taky jsme si koupili ještě s jedním párem slevový kupón do Kolumbijské restaurace (tak jsem zvědavá jaké to bude).
Viděla jsem už nového Batmana a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Nolan se zase ukázal a stálo to za to.
Čtu a čtu a čtu a doufám, že svůj letošní cíl (přečíst 40 knih) splním a stihnu. Momentálně každé ráno v metru  sedím s Blondýnkou o Marilyn Monroe. A skóre mám 29/40.
Objevila jsem docela hezkou věc -> Oh Life. Je to hlavně pro ty, co by si rádi psali deník, ale nedokážou se k tomu dokopat, najít si čas a tak. Mě to zaujalo okamžitě a od včerejška už píšu - uvidíme, jak mi to vydrží:-).
Další taková deníková věc, kterou jsem našla je tohle: 365 project. To je taky určitá forma deníku, ale vhodnější pro ty, co mají raději fotky než slova :-). Myslím, že mnohým bloggerům by se to mohlo líbit ;-).
O víkendu hlídáme, takže krom další práci na seminárce máme v plánu taky všechny díly Star wars (konečně).
Instaluju Simíky a jsem zvědavá jestli na ně ještě někdy budu mít čas (možná až zas budu nemocná).
Dělala jsem kuskus salát s avokádem, rajčatama a mozzarelou a byl strašlivě dobrej (recept zase ráda dodám) a k němu krůtí maso.

No a nakonec, po nějaké době - tipy na filmy: Američan v Paříži (1951), Volání o pomoc (2007), Tucker & Dale vs. Zlo (2010), Neklid (2011), Černobílý svět (2011), The Artist (2011), Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011), Není král jako král (2000), Železná lady (2011), Gándhí (1982), Stůj při mně (1986), Občan Kane (1941), Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012), King Kong (1933), Šťastný Nový rok (2011), Mluv s ní (2002), Navždy spolu (2012), Elizabethtown (2005), Medianeras (2011), V měsíčním svitu (1991), Zrůdy (1932), Útěk do divočiny (2007), Svět podle Lelanda (2003, Kůže, kterou nosím (2011)

2 komentářů :

  1. Oh Life zní skvěle. 365 Project znám, ale nemám na něj. :D Jednou třeba...jinak se strašně pěkně četlo, jak jsi taková zapracovaná žena. :) Doufám, že se Ti bude líbit i nadále.
    (A jaký voucher jsi koupila na fotky? Já tam vždycky nějaký vidím a mám ke všemu připomínky...)

    OdpovědětVymazat
  2. Oh Life mě zatím fakt baví a nedělá mi problém psát:-), 365 Projekt uvidim no jestli dám :-D - ale bude to náročnější. Jinak taky doufám, že to v práci bude i nadále v pohodě a žádný velký stresy, tak uvidíme.
    A voucher na fotky jsem koupila tenhle: http://www.slevomat.cz/sleva/28745-vyroba-kvalitnich-fotografii-varianty-na-50-az-500-fotek?_pos=35&_src=undefined :-)

    OdpovědětVymazat