čtvrtek 11. července 2013

Salted caramel sauce a plány na prázdniny.

Poslední dny čtu hrozně s nadšením Nat a Cas a hltám všechny ty jejich chlastací zážitky. Úplně jsem si po dočtení musela říct, že je zase čas vyplodit pár písmenek (štve mě, že si nedokážu udělat čas a psát víc a taky si psát na papírek, co všechno sem napsat, že). 

Prázdniny začaly a v práci máme docela pohodu a klídek, jak je nás tam míň a všichni se střídají na dovolených. Já jsem si první prodloužený víkend ještě o den prodloužila a jeli jsme s K. jako každý rok na Živohošť. Hodně jsem si zavzpomínala na dobu před deseti lety - každé místo mi tam něco připomíná a každé místo je tam něčím významné. V podstatě všechny důležité věci v mém životě se udály právě tam - i to, že jsem poznala K.. Zahráli jsme si mináč (minigolf), zašli jsme k Lennovi na tenis a mícháče. Na tři minuty jsme navštivili diskotéku a projeli se na lodi. V sobotu jsme si odskočili na dědovu oslavu "70", která byla velká, rodinná, veselá a plná jídla a pití. 



Zítra z práce mířím na Zličín na bus a jedu do Rakovníka, kde mě vyzvedne K. a jedeme na chatu slavit po druhé tátovi padesátiny (tentokrát v kruhu přátel). 
Další víkend máme prodloužený a jedeme do Itálie k jezeru Lago di Garda. Na brusle, doufám, že na skok i k moři a hlavně do Gardalandu. Čím jsem starší tím víc nemám ráda ty šílený adrenalinový atrakce, takže se u brány rozloučím s ostatními a mířím do dětské sekce:-D. Mají tam šálky, což je moje nejoblíbenější věc a vrcholem bude housenková horská dráha. Těšíme se moc, tak jsem na to zvědavá. 
Pak nás dva víkendy za sebou čekají svatby kamarádů - takže zase budu moct vytáhnout svoji milovanou tylovku. 
No a pak! Pak už móóóře! Včera jsme se konečně po nekonečném dohadování/nedohadování dohodli a jedeme zase do Tunisu (kam jsme už jet vůbec nechtěli :-D). Tentokrát nemáme hotel v pustině, ale 500 m od historického města, takže nás nečekají nebezpečné cesty taxíkem a budeme moct večer vyrazit taky ven.  Jedeme do Monastiru, tak jsem zvědavá, jak se nám tam bude líbit tentokrát. Takže od 9. 8. dva týdny dovolené v kuse - poprvé od chvíle, co jsem nastoupila do práce. 
Všechny víkendy máme plné a pak už dovolená. Léto uteče jako voda. 

A na závěr, obrovská radost dne! Už dlouho jsem přemýšlela o tom, že si doma udělám domácí karamelovou omáčku. Nedávno jsem v Marks&Spencer viděla salted caramael sauce už hotovou, ale malá lahvička stála 120,- což mi přišlo docela dost. Tak jsem si řekla NE, prostě to zkusím a udělám si jí doma. Udělala jsem velký research na internetu a pinterestu, pročetla několik desítek receptů a odpoledne jsem se do toho dala. Moje dřívější pokusy s karamelem vždycky skončily tak, že mi z toho vznikla strašně tvrdá hmota a dalo se to tak maximálně nalámat na karamelky. Šla jsem do toho trošku ze strachem, ale co už. Řídila jsem se TÍMTO receptem a dopadlo to báááječně. Ve sklence se mi chladí tekutá hmota a je to šíleně dobrý, těším se až s tím poliju jablíčka, koláč, muffiny, lívance, zmrzlinu nebo cokoliv. Vřele doporučuju!!!!


3 komentářů :

  1. Mám rozepsanej post už několik dní. :-) Musím ho taky dopsat. A kžadý víkend plán máme taky! :D Piš, piš! Jedete na Okoř? My letos jo!!

    OdpovědětVymazat
  2. Lago di Garda? Tam je krásně. Pár měsíců zpátky jsem tam byla, sice na chvíli, ale byla. My jsme bydleli kousek od toho druhého jezera, co je od něj pár kilometrů, Lago di Iseo... No, mohla jsem si oči vykoukat, jak tam bylo nádherně.
    S postama jsem na tom podobně:) Často si říkám, že když už jsem s tím začala, tak bych si mohla třeba nějaký malý notýsek pořídit a občas, aspoň občas si tam něco napsat. Ale lenost je dost špatná věc:)
    Tak si pořádně užij prázdniny
    a měj se hezky
    Honzina:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé my zrovna letos nejedeme, budeme se tou dobou válet u moře :-).
    Zrovna se chystám začít vytvářet příspěvek o našem výletování v Itálii.

    OdpovědětVymazat