středa 11. února 2015

Čočkové chilli.

Poslední dobou jsme docela dost přišli na chuť luštěninám. Proto se s vámi dnes chci podělit o něco opravdu delikátního a doufám, že se toho nezaleknete. Slibuju vám, že za pokus to stojí!

Ingredience (8 porcí):
2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
1 velká červená paprika
5 stroužků česneku
4 lžičky chilli
450g čočky
400g sekaných rajčat (v plechovce)
1 bobkový list
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
1/2 hrnku čerstvého nasekaného koriandru
sůl a pepř

Na ozdobu: zakysaná smetana, čedar, krutóny nebo nachos, avokádo

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli a papriku (obojí na kostičky) - asi 8 min. Poté přidáme česnek a chilli a smažíme asi minutu. Přidáme čočku, rajčata, bobkový list a vývar. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme zakryté asi 30 min. Sundáme z plotny, vyndáme bobkový list a odebereme si stranou 3 hrnky. Ty buď rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem na pyré. Pyré dáme zpátky do hrnce, promícháme a osolíme a opepříme. Přidáme koriandr. 
Podáváme se zakysanou smetanou, ozdobené nachos a posypané sýrem. Přidat můžete taky kostičky avokáda. 




Recept z: little broken

0 komentářů :

Okomentovat