středa 4. dubna 2012

Jóga.

Tak vám můžu konečně poreferovat o první lekci jógy. Ráno, když mi v 6:15 zazvonil budík, jsem sice myslela, že umřu a trochu jsem litovala, že jsem si nenašla kurzy večerní. Cesta metrem byla trochu ve snách, ale na místě jsem se pak docela rychle probrala. Už u dveří jsem se sešla se svými budoucími kolegyněmi, naše lektorka nás zavedla do malé šatny a mohli jsme se připravit na hodinu. Samotná lekce probíhala v menší místnosti, kde pro nás byly připravené podložky a kde už po příchodu zněla příjemná hudba. V paměti mi taky utkvěla vůně vonných tyčinek. Naše lektorka byla moc příjemná, mluvila pomalu a celou lekci nám říkala různé zajímavosti o józe nebo o pozicích. Celé to bylo hodně relaxační, podle mě taky zaměřené na protahování, které zrovna já fakt hodně potřebuju! a na správné dýchání. Před závěrečným relaxováním jsme 4,5 minuty opakovali nahlas mantru - to pro mě bylo hodně nové a takové zvláštní. Následující relaxování pod dekou pak bylo takovou třešničkou na dortu. Jsem fakt začátečník a mám se hodně, co učit, ale věřím, že po deseti lekcích už to se mnou bude trochu lepší a ráda bych pak v nějakém kurzu pokračovala. Před odchodem jsme všichni dostali navíc malý jarní dáreček. Když jsem po lekci vyšla na ulici, cítila jsem se moc dobře a na to kolik bylo hodin i svěže. Jsem ráda, že mě to neodradilo a hodně se těším na příští středu. A vám, co o něčem podobném taky uvažujete, říkám: nebojte se jít do toho, stojí to za to!


5 komentářů :

  1. Tak to zní vážně krásně :) já bych takový ranní kurz brala spíš kvůli tomu naladění... navíc už jen jedno pozdravení slunce hodně prohřeje tělo (což mi pomáhalo hlavně v zimě) ale vubec nevím kde to hledat a v jaké cenové relaci se to pohybuje, a trochu se těch cen bojím a navíc bych chtěla někoho "oldschool" kdo dělá jógu bez nějaké divné západní úpravy... asi toho chci někdy moc :) Koukala jsem že ve Vltavské předcvičuje pravidelně pán co vypadá jak indický guru co je jen málo na sluníčku ale to si zas netroufnu tam vejít

    OdpovědětVymazat
  2. Podívej se na www.yogaspace.cz. Jedna lekce mě vyjde na 106,- což si myslim je tak normální cena. Třeba se ti tam bude něco líbit:-). Taky jsem nechtěla nic ve fitku a tohle mi přišlo docela fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Jóga mě už dlouho láká..., ale než já se k tomu dokopu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá dobře, popravdě nižší cena než bych čekala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jóga mě láká taky dlouho..jenže v Plzni jsou všechny kurzy plný :-(( ti trošilinku závidim :))) (Zůza)

    OdpovědětVymazat