úterý 18. září 2012

Kindle a to ostatní.

Dneska pro Vás shrnu takový mix toho o čem jsem slíbila, že napíšu :-).

Začneme Kindlem, protože tím vlastně navážu na předchozí příspěvek o výročí. Čtečky knih jsou takovou kapitolou sami pro sebe. Jsem obrovskej čtenář - všichni to ví. Miluju knížky, ráda v nich listuju, mám ráda jejich vůni (obzvláště těch z knihoven), ráda si je přidávám na poličku (neskutečně se těším na svojí první pořádnou knihovnu). Kvůli všem těmhle důvodům jsem byla trochu skeptická, co se týče čteček. Asi před rokem jsem o tom docela i přemýšlela, pročítala jsem různé recenze a tak. Pak jsem to nějak zamítla, že budu věrná tištěním knížkám a nenechám se zviklat. Letos na veletrhu knih už byly speciální stánky se čtečkami různých značek a v létě jsem si mohla u známého Kindle osahat osobně. A pak přišlo výročí a já dostala Kindle 4. Je lehounký, vejde se do něj hodně knížek na jednou. První, kterou jsem na něm dočetla byl Steve Jobs a teď v něm mám další dvě rozečtené (Hucka Finna a Dům na 5. avenue). Ráno se mi zdá, že mám podezřele lehkou kabelku :-). Samozřejmě se nevzdávám tištěných knih a nepřestanu chodit do knihovny - hold to budu střídat. Třeba k moři je lepší táhnout Bílou velrybu a jiné spíš v Kindlu než na úkor oblečení táhnout deset kilo v knihách. Takže tak - zkrátka vlastním Kindle a jsem tomu nakonec ráda. 


Taky jsem si po první výplatě řekla, že si doobjednám nějaké věci ke Smash booku, které se mi budou hodit i na scrapbook, co chystám o mě a K. Pretty papers doplnily nějaké zásoby a tak mi začátkem září dorazily tyhle věci: 

Kartičky na citáty, lepenka a štítky
Už se hrozně těším až začnu taky pořádně vytvářet! 

Taky jsem vám psala, že se zmíním o tom, jak jsem pekla. Vůbec si teď nemůžu vzpomenout, co jsem tím myslela konkrétně (hahaha). Projela jsem nějaký fotky a jediné dvě věci, o kterých se můžu zmínit jsou: jablečný koláč, co jsem pekla podle blogu Dolcevita (byl exkluzivní a hrozně se to uchytilo i v práci - pekla jsem ho už 3x) a pak jablečný muffiny s drobenkou (který na fotce vypadají delikátně a normálně taky jsou, jenže teď, když jsem je pekla po druhé tak nebyl prášek do pečiva a dala jsem tam sodu, což nebylo vůbec ono). A do třetice jsem si podle fotek vzpomněla taky na jahodovou bublaninu. Na bublaninu a muffiny recepty můžu dodat, kdyby jste někdo chtěl :-).



A na řadě je škola. Do druhého ročníku postupuju (ať už to s BB dopadne jakkoliv). Dopisuju šílenou seminárku, na které pracuju už asi měsíc na církevní dějiny a zbývá mi pouhých 35 skenů ke zpracování (jupíí). Rozvrh na zimní semestr mám a v práci mi vyšly maximálně vstříc, takže můžu zůstat na denním studiu. 

A nakonec filmy s Marilyn. Po dočtení Blondýnky jsem si stáhla většinu dostupných filmů, abych viděla o čem jsem to vlastně četla. Do teď mám shlédnuto: Páni mají radši blondýnky a Niagara. Čeká mě: Mustangové, Někdo to rád horké, Pojď budeme se milovat, Princ a tanečnice (budete znát pokud jste viděli Můj týden s Marilyn) a Slaměný vdovec. Nakonec vám pak napíšu, co se mi líbilo hodně, co třeba ne a co jsem na to všechno říkala.



1 komentářů :

  1. S tím Kindlem jsem si to přesně tak říkala, je dobrý na to, když tam dáš spoustu knih a učících materiálů a nemusíš si zničit záda/kufr apod. A co jsi dala Ty K? Jsem ráda, že postupuješ a že se Ti tak všechno daří. :)

    OdpovědětVymazat