sobota 20. října 2012

První a druhý den v novém bytě.

Plán byl jasný. Ve středu jsme dostali klíče, ve čtvrtek jsem vzala byt poprvé ukázat našim a rovnou jsme tam přivezli nějaké věci. Nakoupili jsme plnou igelitku chemie na mytí všeho. 
V sobotu jsme se měli sejít ráno s mamkou a vrhnout se na kompletní úklid (okna, všechny povrchy, kuchyň, skříň, koupelna, záchod atd.). Kuba si měl mezitím půjčit mamky auto (má kombíka) sjet pro rozloženou postel, začít jí skládat a pak společně s mým taťkou přivézt matraci a skládat stolky. 
Jak už možná tušíte - nic nevyšlo tak jak mělo. Mamku jsme v sobotu odvezli do nemocnice (dostala nějakou šílenou alergickou reakci na antibiotika), u kombíka se vypustilo kolo, takže auto nebylo pojizdný a my jsme na všechno zůstali sami. Do toho jsem měla nervy z toho, aby mamka byla v pohodě. Takže víkend na stěhovaní jak vyšitej :-D.
Postel jsme zcela nepochopitelně odstěhovali golfem (:-D i když i menší ťuknutí by nás pravděpodobně zmrzačilo na celý život). Úklid jsme zvládli ve dvou, ale byla to fuška šílená. Neumim mýt okna (jsem na to fakt levá) a Kuba se mi strašně smál a jsem fakt ráda, že ho jeho mamka tak vycvičila a že mi s tím tolik pomohl. Okna tady asi sto let nikdo nemyl, takže byli taky naprosto černý a o parapetech ani nemluvim.

 

Při mytí kuchyně, která byla fakt odporně špinavá jsem začala litovat toho, že je tak velká :-D. Drhla jsem jí několik dní. První den jsme zvládla umýt asi tak třetinu kuchyně, záchod a koupelnu a okna. Kuba postavil postel, stolky v obýváku a přidělal s tátou světla. 

  


Byli jsme neskutečně unavení, já se cítila, jak kdybych uběhla maraton. S tátou jsme zašli na pořádnou večeři a v půl desátý jsme byli naprosto tuhý -> naposledy jsem spala ve svý dětský posteli u našich (a ani jsem to pořádně netušila). 
V neděli jsme udělali náš první velký nákup jídla základních potravin - stálo to majlant a lednička byla v podstatě prázdná :-D (to je tak, když nemáte fakt naprosto nic!). Musela jsem vydrhnout ledničku a další část kuchyně. Doma jsem si sbalila hodně věcí a bylo mi z toho nějak smutno - asi i proto, že mamka ležela v nemocnici a nebyla se mnou. 
Velmi brzy jsme zjistili, že skříň na chodbě nám oběma stačit opravdu nebude. Takže většina mého oblečení se týden válela všude v krabicích po ložnici. Neměla jsem pořádně svoje věci (velká část jich byla pořád u našich), neměla jsem stůl, sedačku, knihovnu - zkrátka nic. Hodně věcí jsme pořád neměli, takže jsme absolvovali jednou z tisíce návštěv v Ikee. 
Neděle byla první naší strávenou nocí v bytě. Spalo se nám trhaně a divně, ale byli jsme ve svém.

* na všech fotkách je šílenej bordel :-D, ale teď už to tady vypadá mnohem líp, což brzo uvidíte:-).


2 komentářů :

  1. Míšo, já to čtu jedním dechem!! :) Skvělé! Jste pašáci, těším se na další pokračování a doufám, že mamka je už ok!

    OdpovědětVymazat
  2. Také si pamatuji na naše první dny v domě. Hrozně jsem se na to těšila, až budeme konečně ve svém. Měli jsme v něm jen to nejnutnější a ještě teď, když už v domě rok bydlíme, tak ho stále zařizuji :-) . Včera jsem třeba objednala pěkný regál , tak už se těším, až dorazí a budu do něj moct narovnat nějaké věci :-) .

    OdpovědětVymazat