úterý 21. května 2013

Skotsko.

Moje služební cesta do Skotska se kvapem blíží a s ní se také kvapem blíží můj strach.
Nejdřív jsem se toho jen tak trochu obávala, ale pak proběhla porada k programu a moje zcela plané naděje na to, že nebudu muset vést žádný workshop definitivně umřely. A tak se děsně bojím té svojí chabé angličtiny. Bojím se, protože vím, že když jsem nervózní a mám s někým/před někým mluvit, tak zapomenu veškerou svojí byť velkou slovní zásobu a nevymáčknu ze sebe nic. Moje kolegyně to neví, takže jsem byla pověřena také jednou z překladatelských funkcí pro ty členy naší posádky, co anglicky neumí opravdu. Vtipné. Do toho ten skotský přízvuk. A tak mě příští pondělí čeká přes dvě hodiny trvající facilitování workshopu (a ano, hádáte správně, nikdy jsem nic nefacilitovala ani v češtině natož v cizím jazyce) a čtyři dny english speaking. Moje hodiny angličtiny sice nesou své ovoce, ale takhle velké zatím ne - a své english teacher prostě nevěřím, že se nemusím bát, že mluvím dobře! 
Poprvé v životě taky poletím někam bez přátel či rodiny či někoho blízkého. Ne že bych se vyloženě bála létání, ale znáte to, v klidu taky úplně nejsem. 
A tak ač se do Skotska těším a jet jsem tam chtěla, tak mě teď nějak opouští odvaha. Jenže není cesty zpátky a tak teda challenge accepted! 
Za odměnu si nakoupím Lush za britské ceny (ha!). Byli jste někdy ve Skotsku (v Glasgow nebo Edinburgu)? Máte nějaké tipy na to, co si mám určitě přivézt do Prahy, když už tam budu (krom whisky a lushe)? Máte jakékoliv jiné další tipy? I na cesty letadlem? Dejte prosím vědět;-).

No a o wellnessu příště.... 


3 komentářů :

  1. Taky bych se strašně bála, i kdyby mě tisíckrát všichni ujišťovali, že moje angličtina je simply perfect. Ale držím pěsti, aby to nebylo nijak hrozné a aby sis to v rámci možností užila :)

    Co vlastně přesně děláš, jestli to není tajemství? Pochopila jsem, že je to v oblasti sociální práce...

    OdpovědětVymazat
  2. Taky doufám, že si to aspoň trochu užiju, zase to bude nová zkušenost no :-).
    Jinak kde pracuju není tajemství:-), dělám v jedné neziskovce pracovní konzultantku, pomáhám hledat práci lidem s mentálním postižením nebo jiným znevýhodněním.

    OdpovědětVymazat
  3. Míši, já byla v Edi i Glasgow, Edi mě nadchnul daleko víc. Dovézt přesně jak říkáš - Lush a whisky! :) To zvládneš a bude to skvělý zážitek! <3

    OdpovědětVymazat